Olyan cikkek, írások kerülnek ide, melyek közvetlenül segítik a Megvilágosodás Intenzívre jelentkezők felkészülését, mivel pontosabb megértést tesznek lehetővé arról, ami egy Intenzíven zajlik.
(Regisztrációval olvasható.)

 

A kontempláció szakaszai

Egy háromnapos Megvilágosodás Intenzíven az egyik előadás során a mester mindig részletesen elmondja, hogy a résztvevők, miközben a megvilágosodás-technikát csinálják, milyen jellemző szakaszokon mennek keresztül a megvilágosodáshoz vezető úton. Mindez megtalálható a „The Transmission of Truth”-ban is, a Megvilágosodás Intenzív mesterének kézikönyvében. Az útnak ezeket az állomásait most egy másfajta megközelítésből fogom elmondani. Ezzel az a célom, hogy jobb rálátást adjak a területre. A térképészek jól tudják, hogy ugyanarról a területről többféle térképet lehet készíteni, melyek a területet különbözőképpen ábrázolják. Egy helyrajzi térkép több technikai vonatkozású részletet tartalmaz, mint ugyanannak a területnek az úthálózati térképe, amely viszont kiemelhet érdekes látnivalókat, és látványosabb a megjelenése. A két térkép különbözni fog, ám mindkettő pontos és szakszerű. A most következő leírás ehhez hasonlóan ugyanarról a területről ad egy másfajta térképet.

1. szakasz: Zavar

A Megvilágosodás Intenzív kezdetén a résztvevők természetszerűleg bizonyos fokig zavarban vannak. Ha beleláthatnánk a résztvevők gondolataiba, akkor rendre ilyesmikkel találkoznánk:

A megvilágosodás szintjei

 

Nincs különböző fajta megvilágosodás, nincs többféle megvilágosodás. A megvilágosodásnak csak mélységei vannak, amit nevezhetünk szinteknek is. Az igazat megvallva még az sem helyénvaló, ha azt mondjuk, hogy van megvilágosodás az Énnel, az élettel vagy egy másikkal kapcsolatban. Végső soron csak egyféle megvilágosodás van – csupán az Igazságról való tudatosságnak vannak egyre nagyobb és nagyobb mélységei.

A mély megvilágosodás tapasztalat elérésének tíz feltétele

1.
Fogadd el az útmutatást attól, akinek mély megtapasztalásai vannak.

2.
Használj eszközt a figyelmed összpontosítására. (Ilyen pl. az Intenzíven használt segítő kérdés, a „Ki vagyok én?”, „Mi vagyok én?”, stb.)

Gyakorlati apróságok – néhány tanács, hogyan menj mélyebbre Megvilágosodás Intenzíven

Van néhány olyan dolog, amit azokon a Megvilágosodás Intenzíveken tettem, melyeken résztvevőként vettem részt, és amik – így visszatekintve – segítettek végig a célra összpontosítani, és segítettek abban, hogy jól csináljam az Intenzívet. Ezek a dolgok nincsenek benne a tananyagban. Nem sokat hallani ezekről egy Megvilágosodás Intenzív szokásos előadásain sem, mivel a három nap során nincs idő mélyebben belemenni a részletekbe.

Ám én nagyon hatékonynak találtam a következő gyakorlati apróságokat, és ezért ajánlom őket neked is. Az alábbi – szerkesztett – megjegyzéseket egy Megvilágosodás Intenzív Mesterképző Kurzuson adtam válaszként arra a kérdésre, hogy résztvevőként hogyan álltam hozzá a Megvilágosodás Intenzívekhez. Nem gondolom, hogy mindenkinek szüksége van rájuk; csupán arról van szó, hogy nálam beváltak.

Jelentkezz korán, és készülj fel mentálisan

A felkészülést azzal kezdtem, hogy idejekorán jelentkeztem az Intenzívre, ha lehetett, akkor már hónapokkal előtte. Hagytam, hogy a gondolataim és a figyelmem feléje forduljon, miközben továbbra is a mindennapi életemet éltem. Belsőleg felkészültem arra, hogy kimondjam az igazságot, célra tartsak, valamint kontaktusban legyek másokkal, ám ez ne ragadjon magával. Nem formálisan bár, de elkezdtem kontemplálni a kérdésen. Vannak, akik nagy izgalommal és boldogan mennek Megvilágosodás Intenzívre, azzal a várakozással, hogy majd találkoznak másokkal, és így tovább. Én mindig úgy éreztem magam, mint Kolombusz, amikor elindult az Újvilág felé; nem tudhatta, hogy egyenesen levitorlázik-e a semmibe a föld végén, amikor átkel a látóhatáron, vagy valami hasznos dologra talál.